Where there is no movement, there is pain. Where there is movement, there is no pain.

Bij acupunctuur worden zeer dunne naalden op nauwkeurig omschreven punten ingebracht. Hierdoor wordt de Qi, de energiestroom, beïnvloed en kunnen blokkades en leegten worden opgeheven en krijgt het lichaam de kans om zichzelf te herstellen. 

Acupunctuur is niet alleen voor verlichting van klachten en medische problemen, het kan ook worden gebruikt voor ontspanning en cosmetische doeleinden zoals het bestrijden van rimpels en littekens. 


Vragen en Antwoorden

Een paar antwoorden op veel voorkomende vragen. Mocht je nog vragen hebben die hier niet bij staan, neem dan gerust contact op.

Doet het pijn? 

Het voelt niet anders dan een spelden prikje. Op het moment dat de naalden zijn ingebracht, heb je er geen last meer van. Soms vallen mensen daarna zelfs in slaap. 

Kan het gecombineerd worden met reguliere geneeskunde?

Ja, dat kan zeker – ze kunnen aanvullend op elkaar werken! 

Is het veilig?

Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCM), waaronder Acupunctuur, zijn door de WHO (wereldezondheidsorganisatie) erkend als een effectief geneeswijze. Wilma is onderwezen in zowel Westerse medische basiskennis als TCM. 

Te veel acupunctuur? 

Te veel acupunctuur bestaat niet. Het is zelfs zo dat mensen in China vaak iedere dag gaan! In Nederland is dit niet gebruikelijk. Na de intake zul je, afhankelijk van jouw klachten en het opgestelde behandelplan, met enige regelmaat worden behandeld.