Gua Sha betekent letterlijk “schrapen” van “ziekten door gestagneerde energie”.  

Gua Sha is een techniek waarbij met een stuk oshoorn, jade, of rosekwarts over de huid wordt geschraapt. Het doel hiervan is om de huid te ‘openen’ en de doorbloeding van de huid te stimuleren. 

Wanneer de doorstroming in het lichaam optimaal is, kan het bloed met voedingsstoffen en zuurstof makkelijker door het lichaam worden vervoerd en bij alle cellen komen. Tevens wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd.

Vragen en Antwoorden

Een paar antwoorden op veel voorkomende vragen. Mocht je nog vragen hebben die hier niet bij staan, neem dan gerust contact op.

Doet het pijn? 

Guasha voelt aan als een stevige en gestage druk op de huid. De intensiteit van de druk wordt bepaald op basis van wat het meest geschikt is voor jouw symptomen en wat voor jou het beste voelt.

Kan ik er BLAUWE PLEKKEN VAN KRIJGEN?

Tijdens de behandeling wordt de huid waar over “geschraapt” word rood. Na de behandeling kan het zijn dat je bloeduitstortingen (sha) op je huid krijgt op de plekken waar blokkades zaten, en dus veel afvalstoffen waren. Deze plekken variëren van kleur van rood tot paars. Hoe donkerder de plek, hoe chronischer de blokkade. Normaal gesproken verdwijnen deze plekken volledig binnen 3 tot 5 dagen. Hoewel het er pijnlijk uit kan zien, is dit vaak niet zo.