OVER MIJ

Wilma Hegger

Mijn interesse in lichaam en geest heeft mijn leven gekleurd, van mijn opleiding in B-Verpleegkundige en mijn HBO Medische Basiskennis tot mijn opleiding to Acupuncturist.

De innerlijke rust die mensen in Tibet uitstralen, de geaardheid, de humor, en de acceptatie in hoe ze met dagelijkse tegenslag omgaan, heeft veel indruk op me gemaakt tijdens mijn reizen in Azië. Deze denkwijze zag ik ook terug in hun geneeswijzen. Zodoende raakte ik geïnteresseerd in de oosterse geneeswijzen.

In de oosterse filosofieën zijn lichaam en geest altijd een eenheid. Klachten worden niet geïsoleerd en op zichzelf staand beschouwd, maar in een ruimer verband onderzocht. De oosterse geneeswijzen zijn goed te combineren met de westerse. Sterker nog, ze kunnen zeer aanvullend op elkaar werken. 

Jaarlijks neem ik deel aan bijscholingen in zowel oosterse als westerse geneeswijzen om up-to-date te blijven met nieuwe ontwikkelingen. 

MIJN METHODEN

In mijn praktijk gebruik ik, onder andere, de volgende behandelmethoden. Op basis van de intake wordt een behandelplan opgezet afhankelijk van jouw klachten en wensen.

ACUPUNCTUUR

Bij acupunctuur worden zeer dunne naalden op nauwkeurig omschreven punten ingebracht. Hierdoor wordt de Qi (energiestroom) beïnvloed en kunnen blokkades en leegten worden opgeheven en krijgt het lichaam de kans zichzelf te herstellen. 

Het wordt niet alleen voor verlichting van ziekten en medische problemen ingezet, maar ook voor ontspanning en cosmetische doeleinden. 

TUINA

Tuina is een medische massage. Door middel van verschillende technieken worden de Qi en bloedcirculatie gestimuleerd. Afvalstoffen worden hierdoor sneller afgevoerd en de bloeddoorstroming verbetert, waardoor nieuw aangevoerde bouwstoffen het genezingsprocess kunnen versnellen.

Tuina heeft een goede aanvullende werking bij een acupunctuur behandeling, en is ook zeer geschikt voor kinderen.

GUA SHA

Gua Sha is een techniek waarbij met een stuk oshoorn, jade or rozekwarts over de huid wordt geschraapt. Het doel hiervan is om de huid te ‘openen’ en de doorbloeding van de huid te stimuleren. 

voedings- en leefadvies

Voeding is natuurlijk de basis van een goede gezondheid. Als het voedingspatroon te vet, te zoet, of te onregelmatig is, kan het klachten creëren or reeds aanwezige klachten verergeren. Door ongezonde voedingsgewoonten aan te passen, kan het lichaam zich langzaam weer herstellen. 

Met orthomoleculaire voedingssupplementen kan het lichaam ondersteund worden om zichzelf te herstellen of om chronische klachten te verlichten.

Ook kan een bepaalde leefwijze jouw klachten verergeren of juist verminderen. Indien nodig en gewenst, kan dit met je worden bekeken en besproken. Zo kunnen, bijvoorbeeld, bewegingsadviezen worden gegeven.

DE BEHANDELING

Duratie

Intake
75-85 minuten

Vervolgbehandeling
45-55 minuten 

Tarieven

30 minuten


60 minuten 


90 minuten 

Vergoeding

De meeste ziekenfondsen vergoeden een groot gedeelte van de acupunctuur-behandelingen.

Als u medische tuina massage of cosmetische acupunctuur wilt, is het aantal ziekenfondsen de vergoeden kleiner. Vraag het even na bij uw eigen ziekenfonds. 

Preventief

In het oosten is het gebruikelijk
om preventief een afspraak te maken. Op deze manier onderhoud je jouw lichaam en geest.

Jaarlijkse check

Ieder jaar wordt opnieuw bekeken waar de disbalans in jouw lichaam en geest aanwezig is. Hoe minder je in disbalans bent, hoe sneller de aanwezige klachten kunnen herstellen.  

acute klachten

Klachten van korte termijn zijn meestal goed te behandelen, zodat ze verdwijnen. 

Chronische klachten

Chronische klachten zijn ook behandelbaar, dit betekent echter niet dat ze volledig verdwijnen – het kan wel zo zijn dat klachten zodanig verminderen dat jouw leven een stuk aangenamer wordt.

BEHANDELBARE KLACHTEN

Behandelbare klachten zijn onder andere:

Aangezichtspijnen
Blaasontstekingen
Blessures
Bijholteontsteking 
Buikpijn
Cholesterol
Diarree
Gewrichtsklachten
Hartklachten (mits onder controle van cardioloog)
Hoesten
Hoge bloeddruk
Hoofdpijnen
Huidklachten
Irritaties

Lage rugklachten
Menstruatieklachten
Maagdarmklachten
Nek/shouderklachten
Nervositeit
Oorklachten
Overgangsklachten
Pijnbestrijding
Slapeloosheid
Stress
Tennisarm
Vermoeidheid
Verslavingen (zoals roken en eten) 

The secret of success

Lorem ipsum dolor sit amet, at mei dolore tritani repudiandae. In his nemore temporibus consequuntur, vim ad prima vivendum consetetur. Viderer feugiat at pro.

Contactgegevens

CONTACTFORMULIER

Our Happy Clients

A Right Media Mix Can Make The Difference